آموزش الکترونیکی
سیرتحول کلاسها ی آموزشی و تربیتی و سپس تاریخچه روشهای مختلف آموزش مجازی را از ابتدا تا کنون مرور می کنیم.
در فیلم های قدیمی ، حتماً دیده اید که کلاس های درس چیزی بیش از یک اتاق تنگ و تاریک و یک فرش با تکه ای چوب به عنوان تخته و ذغال در گذشته نبود. با گذشت زمان ، این کلاس ها مجهز به نیمکت و میز مخصوص دانش آموزان و تخته سیاه و گچ بود. بعد از مدتی به جای تخته سیاه و گچ ، تخته سفید و تخته های جادویی به عنوان ابزارآموزشی به کلاس ها آمدند.
همه ما می دانیم که با ظهور اینترنت و فناوری های جدید ، زندگی بشر دست خوش تغییرات مهمی شده است. امروزه هر خانه ای در اینترنت دارای حداقل یک تلفن هوشمند و یک دستگاه رایانه یا لپتاپ است. و ما اغلب از ویژگی های زیبا و جذاب دنیای اینترنت در تجارت و زندگی خود استفاده می کنیم. امروزه بسیاری از ما تداوم تجارت و رونق خود را متکی به بقای نرم افزارها ، وب سایت ها و سایر بسترهای اینترنتی می دانیم.
امروزه هر کودکی از سنین پایین استفاده از تلفن همراه یا تبلت را از بزرگترهای خود یاد می گیرد و گاهی از آنها استفاده می کند. در ابتدا ، محققان و فعالان حوزه دیجیتال با بررسی این رفتار به فکر استفاده از اینترنت و ابزارهای نرم افزاری در صنعت آموزش افتادند. آنها به دنبال استفاده از روش هایی برای شروع آموزش آنلاین در فضای دیجیتال بودند.
دو روش متداول یادگیری مجازی به شرح زیر است:
بسته های فیزیکی
در ابتدا فعالان صنعت آموزش بسته های آموزشی ویدئویی را با استفاده از روشهای تولید فیلم تهیه کردند و پس از سفارش مشتریان ، آنها را به درب منزل آنها ارسال کردند و منابع آموزشی را در کنار این بسته ها قرار دادند. برای استفاده از آنها و البته وقت گذرانی.
مشکل این روش این بود که اکثر مخاطبان پس از خرید بسته آموزشی و تماشای یک یا چند فیلم به هر دلیلی از ادامه آموزش دلسرد شدند. اکثر این آموزش ها به پایان نرسید و طبیعتاً هیچ نتیجه ای به همراه نداشت.
بسته های آموزشی مجازی
پس از مدتی در این روش با استفاده از بستر و وب سایت اینترنتی ، به جای بسته ها و سی دی های آموزشی ، فایل ها از طریق اینترنت در اختیار مخاطبان قرار گرفت. اما مشکل دلسردی و ترک تحصیل همچنان ادامه داشت.
قبل از کلاس
اهداف یادگیری را مشخص کنید
قبل از برنامه ریزی درسی ، ابتدا باید اهداف یادگیری درس را مشخص کنید.
هدف یادگیری را ، آنچه که مهارت آموز پس از یادگیری می داند یا قادر به انجام آن خواهد بود ، توصیف می کند تا آنچه را که او در طول آموزش (به عنوان مثال موضوعات) در معرض آن قرار می گیرد،به طور معمول ، به بیانی ارائه می شود که برای دانش آموزان به راحتی قابل درک است و به وضوح با نتایج یادگیری برنامه مرتبط است.
وظایف واضح بیان شده
عاری از اصطلاحات پیچیده و واژگان پیچیده ، وظایف خاص و قابل دستیابی را توصیف کنید (مانند “توصیف” ، “تجزیه و تحلیل” یا “ارزیابی”) وظایف مبهم (مانند “قدردانی” ، “درک” یا “کاوش”).
اهداف مهم یادگیری
در دوره ای که دانش آموز باید به آن برسد ، یادگیری اساسی (و نه بی اهمیت) را شرح دهید.
دست یافتنی
می توان در دوره معین به دست آورد و منابع کافی در دسترس است.
قابل نمایش و اندازه گیری
می تواند به روش ملموس نشان داده شود. قابل ارزیابی هستند ؛ پیشرفت و کیفیت دستاورد را می توان مشاهده کرد.
منصفانه
همه دانش آموزان ، از جمله افراد دارای معلولیت یا محدودیت ، شانس مناسبی برای دستیابی به آنها دارند.
به اهداف دوره و برنامه مرتبط است
اهداف وسیع تر یعنی دوره ، برنامه و اهداف نهادی را در نظر بگیرید.